Gemengd koor ‘Vokollage’ uit Eindhoven zoekt dirigent(e)

Studentenkoor ‘Vokollage’ uit Eindhoven zoekt per 1 april 2019 een nieuwe dirigent(e) om op maandagavonden te repeteren.

Nieuwe dirigent

Na 23 succesvolle jaren met dirigent Ruud Huijbregts, waarbinnen een aantal grote en vernieuwende projecten zijn gedaan, is Vokollage op zoek naar een nieuwe dirigent. Door de structuur van de vereniging is er een unieke werksfeer met enthousiaste studenten die open staan voor uitdagende en vernieuwende projecten.

Studentenkoor Vokollage bestaat uit ongeveer 30 leden en zingt in SATB-bezetting. Het koor is onderdeel van een muziekvereniging die zich vooral richt op klassieke muziek, maar uitstapjes naar andere genres zijn geen uitzondering. Het koor bestaat uit veel beginnende muzikanten en is een toegankelijke opstap naar klassieke muziek en streeft dan ook naar muzikale ontwikkeling van de koorleden.

Vokollage is onderdeel van het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium (ESMG Quadrivium), een grote en veelzijdige studentenmuziekvereniging uit Eindhoven. Naast het koor bestaat de vereniging uit symfonieorkest Ensuite, harmonieorkest Auletes, diverse ensembles en pianoleden. Onderlinge samenwerking van de orkesten, ensembles of het koor gebeurt regelmatig.

Functieomschrijving

Als dirigent van Vokollage repeteer je, buiten vakantieperiodes, elke maandagavond in een muziekzaal in het gebouw ‘Luna’, gelegen op de universiteitscampus van de TU Eindhoven. Elk jaar worden er diverse projecten uitgevoerd. Daarnaast doet Vokollage ook samenwerkingen met andere muziekverenigingen. Het koor geeft meestal drie concerten per jaar: rondom november, maart en juni.

Tijdens de repetities besteedt je aandacht aan zangtechniek, het instuderen van de noten en de expressie van de muziek. Wanneer nodig ondersteun je het koor bij het repeteren met de piano. Naast het goed laten verlopen van repetities en concerten, met goede communicatie met commissie, is de dirigent verantwoordelijk voor de waarborging van de artistieke kwaliteit. De uitdaging voor de dirigent is het inschatten met welke keuzes hij of zij het koor optimaal kan laten ontwikkelen, waarbij projecten als eindresultaat dienen. Vanwege het hoge percentage buitenlandse studenten onder leden is de voertaal tijdens
de repetities Engels.

Je werkt nauw samen met het jaarlijks wisselend studentenbestuur van ESMG Quadrivium en de koorcommissie. Verenigingsbestuur en koorcommissie vormen de organisatie van het koor, waarbinnen de koorcommissaris eerste contactpersoon is voor de dirigent.

Wat vragen we van je?

Naast het toegankelijk maken van koormuziek, toon je ook de potentie om het koor verder te ontwikkelen. Je bent gedreven om samen met studenten een diversiteit aan projecten op te zetten.

Jouw karaktereigenschappen: enthousiasmerend, sterke
leiderschapskwaliteiten en betrokken.

Het volgende wordt door ons gevraagd van een nieuwe dirigent:

 • Afgestudeerd in de richting Koordirectie, bij voorkeur op UM- of
  Masterniveau;
 • Aantoonbare directie-ervaring.
 • Beheersing van de Engelse taal.
 • Affiniteit met het samenwerken met studenten en recent
  afgestudeerden (leeftijd tussen 18 en 30 jaar).
 • Het actief meedenken over het repertoire en de concertagenda en
  hierin een adviserende rol vervullen.
 • Sterke communicatieve vaardigheden en in staat zijn binnen de
  vereniging samen te kunnen werken met bestuur en commissie.
 • Verantwoordelijkheid in waarborging van de artistieke kwaliteit. Dat
  houdt onder andere in: het niveau van het koor in kunnen schatten,
  bewuste keuzes maken op basis van deze inschatting en daarmee zorgen
  voor optimale groei en goed eindresultaat.
 • Het meest thuis zijn in klassieke muziek, maar in weten te zetten op
  een grotere diversiteit in repertoire.

Wat bieden we je?

Binnen projecten heb je door je adviserende rol ruimte om met eigen initiatieven te komen. Bij Vokollage bieden we de kans om jezelf verder te ontplooien door het realiseren van diverse projecten. Vokollage is een koor met veel enthousiaste leden, die graag grote en vernieuwende projecten willen uitvoeren Om deze reden biedt Vokollage de ideale kans voor een dirigent om verschillende uitdagende projecten aan te gaan. Voorbeelden zijn de Missa Hilarious van P.D.Q Bach in een groot concert met heel ESMG Quadrivium, een uitvoering van het Requiem van Duruflé samen met het VU-koor uit Amsterdam of jazz stukken met een Bigband van een studentenjazzvereniging.

Waar ga je werken?

ESMG Quadrivium heeft leden die voor het overgrote deel studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen, of daar gestudeerd hebben. ESMG Quadrivium is nauw verbonden met de TU Eindhoven. Hiernaast zijn andere cultuurverenigingen gevestigd op de campus. Hieronder vallen onder andere een dans-, toneel- en jazzvereniging. Dit geeft mogelijkheid tot sterke samenwerkingen. Daarnaast beschikt EMSG Quadrivium over een uitgebreid instrumentarium, waaronder meerdere piano’s, een vleugel en diverse percussie.

Contactinformatie

Als u belangstelling heeft voor deze functie stuur dan vóór 25 september 2018 de volgende documenten naar e-mailadres vacatures@esmgquadrivium.nl:

 • Sollicitatiebrief met motivatie
 • Curriculum Vitae
 • Een voorstel voor concertprogramma incl. toelichting (maximaal 2
  pagina’s A4)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vokollage via e-mailadres
vokollage@esmgquadrivium.nl.

Meer informatie over onze vereniging vindt u op onze website
www.esmgquadrivium.nl.

Verloop van selectieproces

Kandidaten dienen er rekening mee te houden dat in oktober 2018 sollicitatiegesprekken plaats zullen vinden, waarna in november en de eerste helft van december proefdirecties zullen plaatsvinden. Voor de jaarwisseling wordt getracht het selectieproces af te ronden, waarna de dirigent begin april kan beginnen.

Vermeld bij reageren DirigentVacature.nl.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =