Harmonie/Coverorkest Jeanne in Noordwijkerhout zoekt nieuwe muzikaal leider/dirigent

Het harmonieorkest van Muziekvereniging ‘St. Jeanne d’Arc’ Noordwijkerhout heeft een vacature voor een nieuwe dirigent/muzikale leider.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken:

Een gemotiveerde en enthousiasmerende muzikaal leider/dirigent die samen met ons aan een mooie muzikale toekomst wil werken met als resultaat muzikaal speelplezier van onze leden tijdens repetities en uitvoeringen, kwalitatief goede optredens en continuïteit van het harmonieorkest.

De muzikaal leider adviseert over repertoire en haalbare muzikale doelstellingen op zowel korte als lange termijn en zorgt voor het halen van deze doelstellingen.

Wie zijn wij?

De harmonie van ‘St. Jeanne d’Arc’ is onderdeel van de in 1921 opgerichte Muziekvereniging ‘St. Jeanne d’Arc’ uit Noordwijkerhout. Naast dit orkest bestaat de vereniging uit een Marchingband, Jeugd- en Startersorkest, Vrijetijdsorkest, Majorette/Twirl peloton, Slagwerkgroep en een bloeiende interne jeugdopleiding met gediplomeerde muziekdocenten. De vereniging bestaat uit 150 leden, is zeer actief in zowel muzikale als sociale activiteiten en kent een breed draagvlak binnen de Noordwijkerhoutse samenleving.

Het harmonieorkest verzorgt voornamelijk populaire optredens met lichte muziek en staat daarom ook bekend onder de naam ‘coverorkest Jeanne, het Metropool orkest van de bollenstreek’. Het instrumentarium is een typische harmoniebezetting, aangevuld met combo (basgitaar, gitaar, toetsen). Wij streven naar kwalitatief goede optredens voor omvangrijk en enthousiast publiek en werken daarbij samen met talentvolle zangers en zangeressen uit de omgeving van Noordwijkerhout.

Recente hoogtepunten

Het in 1921 opgerichte orkest kent recente hoogtepunten zoals de ‘Bollenproms’ in 2011, 2013 en 2015 (foto), ‘Vrienden van de Sjaan’, ‘Top 2000 in concert’ en de ‘Passie van Noordwijkerhout in oorlogstijd’. Zie Youtu.be/JOk7vNXlPRM. In de komende jaren zal worden toegewerkt naar een groots verenigingsevenement ter viering van het 100-jarig bestaan.

De recent aangeschafte geluidset maakt het mogelijk om ook meer commerciële optredens op festivals en evenementen te geven. Er wordt gestreefd naar vier tot zes optredens per jaar.

De wekelijkse repetities zijn op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in het eigen verenigingsgebouw ‘De Parade’ in Noordwijkerhout.

Profielschets

Profielschets dirigent/muzikaal leider:

  • In het bezit van conservatorium diploma, of daarvoor op korte termijn afstuderend;
  • Deskundig in HaFaBra instructie en directie;
  • Heeft affiniteit met het verenigingsleven en heeft voldoende tijd om naast de reguliere repetitietijd de voorbereiding van de diverse optredens aan te sturen
  • Is pedagogisch sterk onderlegd, inventief, creatief en inspirerend om muzikaal het maximale uit de muzikanten te halen binnen het vermogen van zowel de individuele muzikant als de hele groep;
  • Houdt variatie in de wekelijkse repetitie zodat iedereen met plezier naar de repetitie komt;
  • Heeft de intentie om zich voor minimaal 5 jaar aan de vereniging te binden.

Sollicitatieprocedure

Voor het werven van onze nieuwe dirigent is een sollicitatiecommissie aangesteld met afvaardigingen uit het bestuur en harmoniecommissie. Vanuit belangstellenden worden kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een gesprek met de sollicitatiecommissie. Een proefdirectie zal onderdeel uitmaken van de verdere sollicitatieprocedure. Startdatum in overleg; gewenst circa 1 juni, uiterlijk direct na de zomervakantie.

Solliciteren

Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan contact worden opgenomen met Henk Weijers, tel 06-15489730, e-mailadres hhhweijers@versatel.nl.

Uw sollicitatie met motivatie en CV ontvangen wij graag per mail op e-mailadres contact@stjeannedarc.nl, ter attentie van Annemarie Koot. Vermeld bij reactie ‘Vacature dirigent Harmonie’.

Vermeld bij reageren DirigentVacature.nl.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =