Harmonievereniging Sint-Michaël in Sint-Michielsgestel zoekt dirigent (m/v) Harmonieorkest

Harmonievereniging Sint-Michaël uit Sint-Michielsgestel heeft vanaf april 2018 een vacature voor een dirigent (m/v) Harmonieorkest.

Wie zijn wij?

Harmonievereniging Sint-Michaël is een vereniging uit Sint-Michielsgestel, opgericht op 17 januari 1925. Wij zijn een ambitieuze en levendige vereniging bestaande uit een Harmonieorkest, een  Leerorkest, een Blazersklas, een Avondorkest, een Dagorkest en een Slagwerkgroep. Met zo’n 150 leden hebben wij een grote muzikale rol binnen de samenleving van Sint-Michielsgestel.

De historische basis van de vereniging is het Harmonieorkest. Het Harmonieorkest telt zo’n 45 muzikanten en speelt veelal muziek met het niveau van de 3edivisie. Het primaire doel van het orkest is om met plezier samen muziek te maken op het voor het orkest hoogst mogelijke niveau.

Vanaf april 2018 zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent voor het Harmonieorkest.

Algemeen profiel

Algemeen profiel:

 • Je hebt het diploma conservatorium HaFaBra-directie of vergelijkbaar niveau;
 • Je hebt ervaring met vergelijkbare orkesten;
 • Je geeft op een heldere en gedreven manier leiding aan het orkest;
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Je kunt op een vaardige wijze een goede sfeer creëren tijdens de repetities;
 • Je bent in staat muzikanten te stimuleren en te motiveren en ondanks niveauverschillen het orkest tot een eenheid te maken;
 • Je levert een duidelijke bijdrage aan de muzikale ontwikkeling van het orkest;
 • Je weet balans te vinden tussen presteren op niveau en plezierig muziek maken;
 • Je hebt een goede en gevarieerde repertoirekennis (van klassiek tot modern);
 • Je hebt een flexibele instelling en de capaciteit om partijen te kunnen arrangeren ten behoeve van de balans en bezetting van het orkest;
 • Je bent beschikbaar op donderdagavond.

Specifieke vaardigheden

Naast het hierboven geschetste algemene profiel, hebben we vier vaardigheden beschreven om richting te geven aan het type dirigent waarnaar wij specifiek op zoek zijn. Deze zijn hieronder beschreven en kort toegelicht.

 1. Opleiden en coachen: Je bent in staat om leden te motiveren, inspireren en ontwikkelen, met als primaire doel om het beste uit iedere muzikant te halen.
 2. Balans tussen ontspanning en ambitie: Je zorgt er voor dat plezier in het samen muziek maken leidt tot muzikale ontwikkeling. Geduld, passie, plezier en inlevingsvermogen zijn daarbij de skills die je bezit.
 3. Betrokkenheid: Ten aanzien van de hele vereniging ben je een betrokken verenigingsmens en denk je actief mee over (onder andere) programmering, jeugd- en opleidingsbeleid en vernieuwende ideeën.
 4. Leiderschap: Naar het orkest, naar de individuele leden, naar de andere dirigenten binnen de vereniging en naar het bestuur, maar ook naar externe relaties.

Sollicitatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar secretariaat@harmoniesintmichielsgestel.nl met je motivatie en uitgebreid CV.

Uit de ingezonden brieven worden kandidaten geselecteerd voor een sollicitatiegesprek, waarna een bezoek aan je huidig orkest en proefdirectie tot de mogelijkheden behoren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robbin Struijk (secretaris) via
e-mailadres secretariaat@harmoniesintmichielsgestel.nl of telefoonnummer 06-30857961.

Vermeld bij reageren DirigentVacature.nl.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =