Koninklijk Erkende Muziekvereniging Advendo in Lochem zoekt dirigent / docent voor jeugdgroepen

Koninklijk Erkende Muziekvereniging Advendo in Lochem zoekt een dirigent / docent voor de jeugdgroepen.

Wie zijn wij?

Advendo Lochem is een actieve vereniging met een harmonieorkest, een slagwerkgroep, een leerlingenorkest en verschillende jeugdgroepen (onze muziekbendes).

Advendo is erg actief op de basisscholen in Lochem en bezig om ook onder schooltijd, de kinderen in aanraking te brengen met muziek. Wij organiseren elk jaar meerdere concerten en evenementen voor het harmonie orkest, de slagwerkgroep en de jeugdafdelingen. Zowel gezamenlijk als ook afzonderlijk van elkaar zodat iedere groep ook echt een eigen podium heeft om te laten zien wat ze kunnen

De Blaasbende (XL)

Vanaf februari 2018 start onze vereniging voor de tweede keer met het project de Blaasbende. Een project waar de groepen 5 van alle basisscholen in Lochem worden bezocht, waarna het Blaasbende-orkest wordt gestart. Dit Blaasbende-orkest is een groep bestaande uit kinderen die nog niet eerder op een instrument gespeeld hebben. De ene week zal deze groep samen spelen in orkestvorm en de andere week zal de groep opgesplitst worden in een koperblaasgroep en een houtblaasgroep om zo afzonderlijk van elkaar hun instrument beter te leren kennen.

Opvolgend aan dit project is er de Blaasbende XL waar kinderen naast samenspelen ook individueel of in een groep muziekinstrumentlessen volgen.

Het Blaasbende-project wordt jaarlijks herhaald om zo de doorstroom van jeugd te behouden naar de Blaasbende XL en vandaar uit weer verder naar de andere leerling groepen.

Wie zoeken wij?

Advendo Lochem zoekt een enthousiaste dirigent/ docent voor de Blaasbende- en Blaasbende XL-groep eventueel aangevuld met instrumentlessen (individueel of in groepsverband).

Functieomschrijving:

  • Je beschikt over het diploma conservatorium, of bent nog bezig met deze studie;
  • Je kan creatief omgaan met de aangeboden bezetting;
  • Je kan de jeugd muzikanten motiveren en enthousiasmeren maar ook discipline overbrengen en handhaven;
  • Je hebt goede communicatieve, sociale en educatieve vaardigheden;
  • Je denkt en werkt mee met de scholenprojecten die jaarlijks opgezet worden;
  • Je bent, bij voorkeur, beschikbaar op de donderdagmiddag.

Wat bieden wij?

Een enthousiaste en ambitieuze vereniging met gemotiveerde leden die vooruit willen.
De ruimte en kansen om samen met het bestuur de jeugdafdelingen te laten groeien.
Een passende vergoeding.

Contact

Interesse? Stuur een CV voorzien van een motivatiebrief per e-mail naar Ria van Houwelingen, e-mailadres jeugdcoördinator@advendo-lochem.nl. Ook voor eventuele vragen en/of meer informatie.

Vermeld bij reageren DirigentVacature.nl.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =