Mannenkoor Brabantzangers E.D.M.K. uit Eindhoven zoekt dirigent

Mannenkoor Brabantzangers E.D.M.K. uit Eindhoven zoekt per 1 januari 2019 een dirigent. Wij repeteren op dinsdagavond in het Stadspaviljoen in Eindhoven.

Wie zijn wij?

Mannenkoor Brabantzangers E.D.M.K. uit Eindhoven werd opgericht in 1946 en bereikt dus in 2020 de respectabele leeftijd van 75 jaar.

Vanuit oorspronkelijk een dubbelmannenkwartet (Eindhovens Dubbel Mannen Kwartet) heeft het koor zich verder ontwikkeld met een moderner repertoire tot een springlevend geheel anno nu.

Onder leiding van een nieuw bestuur en een nieuwe dirigent is enkele jaren geleden een vernieuwingsslag ingezet die tot dit resultaat heeft geleid. De Brabantzangers kunnen terugkijken op een geweldige muzikale historie met talloze optredens in de regio, diverse concertreizen naar onder andere Parijs (Notre Dame) en Praag en als hoogtepunt een optreden bij het bezoek van de Paus aan Nederland.

Maar de Brabantzangers blijven niet op hun lauweren rusten, want laten we eerlijk zijn, mensen van onder de zestig kiezen niet snel voor deze zanghobby. Om toch nieuwe (lees: jongere) aanwas te krijgen, hebben de Brabantzangers het programma ‘Ontdek je stem’ bedacht. Tijdens deze workshop worden onervaren zangers lekker gemaakt voor het koor. Daarbij richten we ons op veertigers en vijftigers die zich afvragen: ‘Kan ik wel zingen?’ Als ze enthousiast zijn en aanleg hebben, dan leiden we hen zelf op.

Sinds de start van de workshops zijn er 12 nieuwe leden geworven, maar dat is nog niet genoeg. We hebben er 20 nodig om levensvatbaar te blijven. Over zo’n tien jaar staat er een compleet vernieuwd koor. Die vernieuwing zit ‘m ook en vooral in het repertoire. Het koor studeert nu ook popsongs van bijvoorbeeld Queen in. We willen allerlei stijlen en talen in ons programma opnemen. We zijn nadrukkelijk géén themakoor, maar proberen een kwalitatief goed koor te zijn met een breed oeuvre.

Ook met het oog op de (nabije) toekomst willen de Brabantzangers graag samenwerken met andere partijen. Bijvoorbeeld filmmakers, balletgroepen, theatermakers, et cetera. Er wordt nog volop gebrainstormd.

Meer informatie en solliciteren

Belangstellenden kunnen reageren op e-mailadres info@brabantzangers.nl.

Vermeld bij reageren DirigentVacature.nl.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

DirigentVacature Noord-Brabant