Zeister Kamerkoor uit Zeist zoekt dirigent

Ben jij de inspirerende dirigent die graag met ons koor aan de slag gaat? In december 2018 neemt dirigent Matthijs Overmars afscheid van het Zeister Kamerkoor uit Zeist. Per 1 januari 2019 zoeken wij een geïnspireerde en inspirerende opvolger.

Wie zijn wij?

Het Zeister Kamerkoor is een klassiek georiënteerd koor met momenteel 34 leden uit Zeist en omstreken. Het repertoire is breed, en bestaat vooral uit a capella muziek uit alle denkbare stijlperioden, al zingen we bij gelegenheid ook werken met piano- of ensemblebegeleiding. De leden studeren thuis hun partijen in met behulp van door de dirigent vervaardigde oefentracks.

Het Zeister Kamerkoor geeft gemiddeld twee grotere concerten per anderhalf jaar, en treedt daarnaast enkele malen per jaar op bij speciale gelegenheden. Wij zijn een ambitieus koor dat zich wil blijven ontwikkelen en verder wil werken aan het opbouwen van een gevarieerd repertoire. Er wordt tijdens repetities serieus gewerkt aan het behalen van de beste muzikale prestaties. De onderlinge sfeer is goed en de betrokkenheid van de leden bij het koor is groot.

Wat zoeken wij in een dirigent?

  • Je hebt een master koordirectie of een andere erkende vakopleiding. Je hebt ervaring in het dirigeren van a capella koren, en kunt het koor waar nodig begeleiden op de piano. Tevens ben je in staat te werken met instrumentale begeleiders en kleine ensembles.
  • Je kan je ideeën over de wijze van repeteren en de gewenste ontwikkeling van het koor en de individuele leden helder verwoorden en in de praktijk brengen, en je draagt vanuit enthousiasme en humor bij aan een plezierige sfeer binnen het koor.
  • Je hebt een inspirerende en doortastende leiderschapsstijl, goede communicatieve vaardigheden, houdt van teamwerk, staat open voor inbreng uit het koor en weet professionaliteit en gedisciplineerd werken te combineren met ontspanning.
  • Je kan vanuit eigen zangervaring werken aan de technische vaardigheden van het koor.
  • Je hebt een brede kennis van muziekstijlen en -perioden, hebt een visie op programmabeleid die je samen met onze repertoirecommissie uitwerkt tot interessante concertprogramma’s.
  • Je hebt ervaring met uiteenlopende werkvormen voor de koorrepetities.
  • Je besteedt aandacht aan uitspraak, sfeer, en inhoud van muziekstukken.
  • Je hecht aan een goede samenwerking met het koorbestuur.
  • Je hebt goede contacten in de muziekwereld.
  • Je bent beschikbaar op de dinsdagavond en woont bij voorkeur binnen een straal van 50 kilometer rond Zeist.

Salariëring: marktconform

Meer informatie en solliciteren

Nadere informatie over het koor is te vinden op onze website: www.zeisterkamerkoor.nl.

Aanvullende gegevens zijn te verkrijgen bij Iné van Zwieten, voorzitter, tel. 030-6954332 of 06-37659902.

Sollicitaties met je motivatie en een CV graag voor 31 augustus 2018 te sturen naar e-mailadres hansenine@ziggo.nl.

Een proefdirectie maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Vermeld bij reageren DirigentVacature.nl.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =